KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

KAKADU na wystawie klocków LEGO

Dzieci z klasy pierwszej należący do Klubu Kulturalnego Dzieciaka KAKADU uczestniczyły w wycieczce na Stadion Narodowy zwiedzając doroczną wystawę klocków LEGO....

Klasa 1b w MDK Muranów

Dzieci z klasy 1b po raz kolejny spotkały się z Panią Dorotą Szczocką w MDK Muranów, aby poznawać historię polskich miast poprzez legendy. Tym razem odwiedziły Toruń, słynący nie tylko z pierniczków. Na zakończenie spotkania odbyły się zajęcia plastyczne i powstały piękne prace z materiałów ekologi...

Klasa 1b w Centralnym Domu Technologii

Uczniowie klasy 1b odbyli kolejną niezwykle ciekawą wycieczkę - do Centralnego Domu Technologii. Uczestniczyli tam w warsztatach informatycznych "O czym śnią roboty?". Programowali roboty, aby poruszały się po specjalnie przygotowanych wcześniej planszach, które powstały z wykorzystaniem materiałów odpado...

Klasa 1b z wizytą w bibliotece

Dzieci z klasy 1b zostały zaproszone do szkolnej biblioteki na inscenizację wiersza "Rzepka" Juliana Tuwima. Przedstawienie przygotowali uczniowie ze starszych klas pod opieką pani Agnieszki Chruściel. Wszyscy świetnie się bawili:)...

Wolontariat - laurki dla Babć i Dziadków

W dniu 17 stycznia 2020r. wolontariusze naszej szkoły wybrali się z wizytą do Przedszkola nr 33, żeby przygotować z dziećmi kartki okolicznościowe z okazji Dnia Babci i Dziadka. Nasza wizyta sprawiła dzieciom dużo radości i bardzo chętnie projektowały laurki dla swoich babć i dziadków. Zostały one ozdobione mn&o...

1b w MDK Muranów

Klasa 1b uczestniczyła w kolejnych zajęciach z cyklu "Dawno, dawno temu, czyli polskie miasta w legendzie". Tym razem spotkanie z panią Dorotą Szczocką w MDK Muranów poświęcone było legendom związanym z Krakowem. Na koniec warsztatów dzieci wykonały pracę plastyczną....

Jasełka 2019

19.12.2019
Jasełka 2019

Jasełka 2019

19.12.2019

Tradycyjnie już w Jedynce w okresie przedświątecznym mamy przyjemność przygotować się do Bożego Narodzenia uczestnicząc w jasełkach. Siostra Milenia Wilk, wraz z dziećmi z koła misyjnego, przygotowała wspaniałą inscenizację. Piękne teksty, przeplatane wieloma kolędami z towarzyszeniem gitary, wspaniałe dekoracje sprawi...

Spotkanie z dietetykiem

Dzieci z klasy 1a i 1b uczestniczyły w spotkaniu z dietetykiem na temat "Jakie soki i napoje są zdrowe? Jak przygotować zdrową wodę smakową?". Oprócz wiedzy na temat składników zawartych w gotowych sokach i napojach i ich wpływie na nasze zdrowie, dzieci zdobyły też umiejętność samodzielnego przygotowania...

Bookcrossing w Jedynce

„UWOLNIJ SWOJE KSIĄŻKI – DZIEL SIĘ Z INNYMI RADOŚCIĄ CZYTANIA”Idea przedsięwzięcia nazywanego bookcrossingiem polega na bezpłatnej wymianie książek między czytelnikami poprzez pozostawianie ich w ogólnie dostępnym miejscu publicznym. Takie miejsce w postaci półki bookcrossingowej utwor...

Wolontariat - kartki świąteczne

W dniu 6 grudnia 2019 r. wolontariusze naszej szkoły wybrali się z wizytą do Przedszkola nr 33. Przeprowadzili warsztaty poświęcone wykonaniu kartek świątecznych. Podczas ich wykonywania  panowała miła, ciepła i świąteczna atmosfera. Dzieci bardzo chętnie tworzyły kartki świąteczne dla swoich najbliższych. Ko...