KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Zajęcia edukacyjne w klasie 2b - Maski afrykańskie

W klasie 2b odbyły się bardzo ciekawe zajęcia edukacyjne prowadzone przez Panią Agnieszkę Lepiankę-Pawlikowską z MDK Łazienkowska. Tematem ich było przybliżenie kultury plemion afrykańskich przez pryzmat masek obrzędowych, które mają dla mieszkańców Czarnego Lądu wielkie znaczenie i moc. Dzieci, opr&oacut...

Zajęcia edukacyjne w klasie 2b - Kalejdoskop sztuki

W klasie 2b odbyły się kolejne zajęcia z cyklu Kalejdoskop sztuki, czyli tworzyć jak wielcy mistrzowie. Oczywiście poprowadziła je dla dzieci pani Dorota Szczocka z MDK Muranów, niestety nadal online. Uczniowie poznali życie i twórczość Vincenta van Gogha i wykonali przepiękne prace inspirowane sławnym Sł...

Zajęcia edukacyjne w klasie 2b - Wymiary ludzkiej miary

W tym roku szkolnym nawiązaliśmy współpracę także z MDK Łazienkowska. Ze względu na nowe, bezpieczne zasady, zajęcia odbywają się w szkole. Pierwsze spotkanie z cyklu *Sztuka w krajobrazie miasta* nosiło tytuł *Wymiary ludzkiej miary*. Dzieci poznały słynny rysunek człowieka autorstwa Leonarda da Vinci oraz poję...

Zajęcia edukacyjne w klasie 2b - Historie niezwykłe rzeczy minionych

W klasie 2b odbyły się kolejne zajęcia we współpracy z MDK Muranów. Tym razem z cyklu *Historie niezwykłe rzeczy minionych*. Podczas pierwszego spotkania dzieci dowiedziały się jak wyglądał świat 100 lat temu. Na przykładzie amerykańskiego miasta zobaczyły zdjęcia pojazdów, ruchu ulicznego, budynk&...

Pierwsze zajęcia w MDK Muranów

Rozpoczęliśmy kolejny rok współpracy z MDK Muranów. Ze względu na pandemię zmieniliśmy nieco formułę zajęć. Instruktorzy z Domu Kultury prowadzą je teraz na terenie szkoły. Klasa 2b spotkała się w piątek 18 września z Panią Dorotą Szczocką - były to pierwsze zajęcia z cyklu "Kalejdoskop sztuki, czyli twor...

KAKADU na wystawie klocków LEGO

Dzieci z klasy pierwszej należący do Klubu Kulturalnego Dzieciaka KAKADU uczestniczyły w wycieczce na Stadion Narodowy zwiedzając doroczną wystawę klocków LEGO....

Klasa 1b w MDK Muranów

Dzieci z klasy 1b po raz kolejny spotkały się z Panią Dorotą Szczocką w MDK Muranów, aby poznawać historię polskich miast poprzez legendy. Tym razem odwiedziły Toruń, słynący nie tylko z pierniczków. Na zakończenie spotkania odbyły się zajęcia plastyczne i powstały piękne prace z materiałów ekologi...

Klasa 1b w Centralnym Domu Technologii

Uczniowie klasy 1b odbyli kolejną niezwykle ciekawą wycieczkę - do Centralnego Domu Technologii. Uczestniczyli tam w warsztatach informatycznych "O czym śnią roboty?". Programowali roboty, aby poruszały się po specjalnie przygotowanych wcześniej planszach, które powstały z wykorzystaniem materiałów odpado...

Klasa 1b z wizytą w bibliotece

Dzieci z klasy 1b zostały zaproszone do szkolnej biblioteki na inscenizację wiersza "Rzepka" Juliana Tuwima. Przedstawienie przygotowali uczniowie ze starszych klas pod opieką pani Agnieszki Chruściel. Wszyscy świetnie się bawili:)...

Wolontariat - laurki dla Babć i Dziadków

W dniu 17 stycznia 2020r. wolontariusze naszej szkoły wybrali się z wizytą do Przedszkola nr 33, żeby przygotować z dziećmi kartki okolicznościowe z okazji Dnia Babci i Dziadka. Nasza wizyta sprawiła dzieciom dużo radości i bardzo chętnie projektowały laurki dla swoich babć i dziadków. Zostały one ozdobione mn&o...