KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Motto Szkoły

Gruntowne wykształcenie w przyjaznej atmosferze to gwarancja sukcesu dziecka w dorosłym życiu.

Wyniki konkursu plastycznego Rajski ptak

Konkurs plastyczny Rajski ptak ogłoszony w klasach młodszych został rozstrzygnięty! Organizatorki konkursu, Panie Adrianna Paszkiewicz-Gatkowska i Beata Włodarska, zdążyły ogłosić wyniki i nagrodzić laureatów. Prace zdobią szkolne, niestety puste teraz, korytarze. Mamy nadzieję, że niedługo znów spotkamy ...

Konkurs na najpiękniejszy różaniec

W październiku odbył się w naszej szkole konkurs na najpiękniejszy różaniec. Mimo niełatwej w ostatnim sytuacji, niektórym uczniom i ich rodzicom, udało się wykonać dodatkową pracę… i powstały piękne różańce. Gratuluję wszystkim, którzy zdecydowali się na pokazanie, również w t...

Konkurs na zakładkę do książki roztrzygnięty!

Rozstrzygnięty został został konkurs na najładniejszą i najciekawszą zakładkę do książki. Na konkurs wpłynęło bardzo dużo prac. Wyróżnieni uczniowie otrzymali dyplomy i nagrody. Wszystkim serdecznie gratuluję i dziękuję za udział ! Agnieszka Chruściel, bibliotekarz...

El Día de la Hispanidad oczami naszych uczniów

12 października obchodzone jest Narodowe Święto  Hiszpanii. W tym dniu przypada rocznica odkrycia Ameryki przez Krzysztofa Kolumba w 1492 roku, tak więc każdy hiszpańskojęzyczny kraj celebruje to święto, choć na różne sposoby. Nasi uczniowie przygotowali z tej okazji bardzo ciekawe prezentacje....

Narodowe Święto Niepodległości 11 Listopada 2020

Biuro Programu „Niepodległa” w celu upamiętnienia odzyskania przez nasz kraj niepodległości, w 2018 r. zainicjowało akcję „Niepodległa do Hymnu”. W ramach akcji 11 listopada br. o godz. 12.00 w wielu miejscach w Polsce i na świecie zostanie uroczyście odśpiewany lub zagrany „Mazurek Dąbrow...

Pejzaże górskie klasy 2b

Dzieci z klasy 2b wykonały na zajęciach plastycznych przepiękne krajobrazy górskie rysując pastelami olejnymi....

WAŻNE ZASADY

24.10.2020

WAŻNE ZASADY

24.10.2020

Dbajmy o nasze wspólne bezpieczeństwo. O tym warto pamiętać:   plakat informacje ogólne plakat rozkładówka dezynfekcja rąk...

Jesienny las - prace plastyczne klasy 2b

Podczas zajęć plastycznych klasa 2b wykonała pastelami olejnymi piękne prace przedstawiające las w jesiennych barwach....

Zajęcia edukacyjne w klasie 2b - Wymiary ludzkiej miary

W tym roku szkolnym nawiązaliśmy współpracę także z MDK Łazienkowska. Ze względu na nowe, bezpieczne zasady, zajęcia odbywają się w szkole. Pierwsze spotkanie z cyklu *Sztuka w krajobrazie miasta* nosiło tytuł *Wymiary ludzkiej miary*. Dzieci poznały słynny rysunek człowieka autorstwa Leonarda da Vinci oraz poję...

Zajęcia edukacyjne w klasie 2b - Historie niezwykłe rzeczy minionych

W klasie 2b odbyły się kolejne zajęcia we współpracy z MDK Muranów. Tym razem z cyklu *Historie niezwykłe rzeczy minionych*. Podczas pierwszego spotkania dzieci dowiedziały się jak wyglądał świat 100 lat temu. Na przykładzie amerykańskiego miasta zobaczyły zdjęcia pojazdów, ruchu ulicznego, budynk&...