KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Motto Szkoły

Gruntowne wykształcenie w przyjaznej atmosferze to gwarancja sukcesu dziecka w dorosłym życiu.

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku!
Wizyta Burmistrza Dzielnicy Śródmieście

Dziś gościliśmy w Jedynce Burmistrza Dzielnicy Śródmieście Pana Aleksandra Ferensa. Absolwent naszej szkoły odwiedził nas, aby spotkać się z Dyrekcją oraz przedstawicielami Uczniów i zaprezentować plany władz śródmiejskich związane z remontem boiska. Jesteśmy wdzięczni za zainteresowanie naszymi po...

Dzień Chłopaka w 3b

30 września klasa 3b świętowała Dzień Chłopaka. Były słodkie niespodzianki i wspaniały prezent dla wszystkich - nie tylko Chłopaków - zestaw klocków Miniwafle i piłki piankowe. Dziękujemy Rodzicom:)...

Kalejdoskop sztuki - zajęcia edukacyjne w klasie 3b

Klasa 3b uczestniczyła w zajęciach edukacyjnych z cyklu Kalejdoskop sztuki, czyli tworzyć jak wielcy mistrzowie. To kontynuacja zeszłorocznych spotkań z wielkimi światowymi twórcami. Tym razem bohaterem był Albrecht Dürer. Na zakończenie dzieci wykonały własne prace plastyczne techniką stosowaną przez Mistr...

"Ostatnie dni lata" - prace konkursowe

Na konkurs fotograficzny dla klas młodszych pod hasłem "Ostatnie dni lata" napłynęły piękne zdjęcia. To nie tylko wspaniały sposób na zatrzymanie miłych chwil, ale też możliwość pokazania, że dobra fotografia jest Sztuką....

Warsztaty przyrodnicze w klasie 3b - ślimaki

Klasa 3b uczestniczyła w pierwszych w tym roku szkolnym warsztatach z cyklu "Teatr przyrody" prowadzonych przez panią Hannę Batko z MDK Łazienkowska. Tym razem warsztaty zatytułowane "Ślimak, ślimak, pokaż rogi..." wprowadziły nas w bardzo bogaty i liczny świat ślimaków lądowych i wodnych. Mieliśmy też okazję ob...

Klasa 1a na wycieczce integracyjnej

Nasi najmłodsi uczniowie z klasy 1a, korzystając z pięknej jesiennej pogody, wybrali się z panią Beatą Dobiasz na Pola Mokotowskie. Podczas zabawy na świeżym powietrzu można poznać się lepiej i zintegrować....

UWAGA!!! Konkurs fotograficzny dla klas I-III

Zapraszamy uczniów klas młodszych do wzięcia udziału w konkursie fotograficznym pt. "Ostatnie dni lata". W konkursie mogą wziąć udział wyłącznie uczniowie klas I-III Szkoły Podstawowej nr 1 im. Gustawa Morcinka w Warszawie. Udział w konkursie jest bezpłatny. Każdy uczestnik może zgłosić maksymalnie jedn...

WAŻNE ZASADY

23.08.2021

WAŻNE ZASADY

23.08.2021

Dbajmy o nasze wspólne bezpieczeństwo. O tym warto pamiętać:   plakat informacje ogólne plakat rozkładówka dezynfekcja rąk...

Poniżej zamieszczamy Procedurę organizacji pracy oraz postępowania i zachowania się społeczności szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Gustawa Morcinka w Warszawie obowiązującą od 1 września 2021 w czasie zagrożenia epidemicznego. Prosimy o uważne zapoznanie się z procedurą oraz jej przestrzeganie. procedu...

Szanowni Państwo, Drodzy Rodzice/Opiekunowie i Uczniowie - w roku szkolnym 2021/2022 organizatorem i operatorem żywienia w naszej szkole będzie firma SZWAJCARKA Marcin Sikorski.  W celu zapoznania się ze wszystkimi szczegółowymi informacjami dotyczącymi żywienia zapraszamy na stronę ajenta - www.szwajca...

UWAGA!!! REKRUTACJA DO KLAS PIERWSZYCH I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO

Informacje i przydatne linki tutaj

życzenia na Dzień Matki

Z wielką radością zapraszamy na nasze tradycyjne Jasełka. Mimo pandemii i trudności związanych ze zdalną nauką, w Jedynce jasełka były, są i będą. Dzięki zaangażowaniu Siostry Milenii oraz Uczniów i Rodziców możemy podziwiać przepiękne i wzruszające przedstawienie. I cieszyć się, jakie utalentowane mamy Dzieci (i Rodziców). Dziękujemy!