KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Motto Szkoły

Gruntowne wykształcenie w przyjaznej atmosferze to gwarancja sukcesu dziecka w dorosłym życiu.

Zapraszamy na naszą stronę na Facebooku!

WAŻNE ZASADY

25.05.2021

WAŻNE ZASADY

25.05.2021

Dbajmy o nasze wspólne bezpieczeństwo. O tym warto pamiętać:   plakat informacje ogólne plakat rozkładówka dezynfekcja rąk...

Poniżej zamieszczamy Procedurę organizacji pracy oraz postępowania i zachowania się społeczności szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Gustawa Morcinka w Warszawie obowiązującą od 1 września 2020 w czasie zagrożenia epidemicznego. Prosimy o uważne zapoznanie się z procedurą oraz jej przestrzeganie. procedu...

Lato w mieście 2021

Akcja Lato w mieście w naszej szkole trwać będzie od 16.08 do 31.08. Zapraszamy!   Więcej informacji tutaj  ...

UWAGA!!! REKRUTACJA DO KLAS PIERWSZYCH I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO

Informacje i przydatne linki tutaj

WAŻNE ZASADY

25.05.2021

WAŻNE ZASADY

25.05.2021

Dbajmy o nasze wspólne bezpieczeństwo. O tym warto pamiętać:   plakat informacje ogólne plakat rozkładówka dezynfekcja rąk...

Poniżej zamieszczamy Procedurę organizacji pracy oraz postępowania i zachowania się społeczności szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Gustawa Morcinka w Warszawie obowiązującą od 1 września 2020 w czasie zagrożenia epidemicznego. Prosimy o uważne zapoznanie się z procedurą oraz jej przestrzeganie. procedu...

Lato w mieście 2021

Akcja Lato w mieście w naszej szkole trwać będzie od 16.08 do 31.08. Zapraszamy!   Więcej informacji tutaj  ...

Wyniki konkursu na krzyżówkę ekologiczną

W 7. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Edukacyjnego na Krzyżówkę "Ochrona i kształtowanie środowiska" dwie nasze Uczennice odniosły sukces: w kategorii klas 1-3 I miejsce zajęła Lea Sieradzka z klasy 2a w kategorii klas 4-6 II miejsce zajęła Alicja Gontarek z klasy 6c Gratulujemy!  ...

Zajęcia edukacyjne w klasie 2b - Aborygeni, ludzie ze snów

Klasa 2b uczestniczyła w kolejnych zajęciach prowadzonych przez panią Agnieszkę Lepiankę-Pawlikowską z MDK Łazienkowska. Były to warsztaty edukacyjne z cyklu Odkrywanie kultury i natury ze szczyptą sztuki w tle, zatytułowane - Aborygeni, ludzie ze snów. Poznaliśmy kulturę i obyczaje Aborygenów poprzez leg...

Motylem jestem - zajęcia edukacyjne klasy 2b

Dzieci z klasy 2b uczestniczyły w bardzo ciekawych warsztatach przyrodniczych Motylem jestem prowadzonych przez panią Hannę Batko z MDK Łazienkowska. Poznały fascynujący i często zaskakujący świat motyli oraz wykonały piękne prace plastyczne - przestrzennego motyla:)...

Witraże 2b

04.05.2021
Witraże 2b

Witraże 2b

04.05.2021

Uczniowie klasy 2b podczas zdalnej edukacji odwiedzili pracownię witrażysty, poznając kolejne etapy pięknej, ale żmudnej i trudnej sztuki tworzenia witraży. Potem zaprojektowali wiosenne witraże....

Sukces naszej uczennicy

Uczennica klasy 7B Joanna Łukasiewicz zdobyła WYRÓŻNIENIE w Ogólnopolskim Konkursie "Jan Paderewski - pianista, wirtuoz, kompozytor, polityk, dyplomata, mąż stanu, mecenas sztuki i architektury" w kategorii "Kreator sztuki primus" klas V - VIII szkół podstawowych. SERDECZNIE GRATULUJEMY!...

WIOSENNY KONKURS ROWEROWY

Zespół nauczycieli wychowania fizycznego zaprasza uczniów klas 4-8 do wzięcia udziału w konkursie rowerowym . Szczegóły na plakacie ....

Alfik matematyczny 2021 - sukcesy najmłodszych uczniów

Ogólnopolski Konkurs Matematyczny dla klas I-III edycja XXVI   W tegorocznej edycji konkursu nasz najmłodszy uczeń osiągnął wspaniały sukces:   Antoni Dryl z klasy 2b otrzymał dyplom uznania za uzyskanie wyniku dobrego (78% punktów możliwych do zdobycia)   Serdecznie gratulu...

Alfik humanistyczny 2021 - sukcesy najmłodszych uczniów

Ogólnopolski Konkurs Humanistyczny dla klas I-III edycja XXIV   W tegorocznej edycji konkursu nasi najmłodsi uczniowie osiągnęli wspaniałe sukcesy:   Lea Sieradzka z klasy 2a zdobyła 95% możliwych punktów, nagrodę rzeczową w wysokości 250 złotych - zajmując jednocześnie 3 miejsce w woj...

Dzień Dinozaura

26 lutego obchodziliśmy Dzień Dinozaura w związku z tym, przez cały tydzień uczniowie  klasy 2a poznawali te pradawne gady. Dzieci dzieliły się wiedzą na temat dinozaurów, oglądały prezentację, a także filmy dokumentalne. Ponadto wykonały pracę plastyczną oraz maski. Zabawę umiliła również dinozaurow...

OGŁOSZENIE WYNIKÓW KONKURSU NIEZWYKŁY INSTRUMENT MUZYCZNY

Z przyjemnością i ogromną satysfakcją ogłaszamy wyniki szkolnego konkursu techniczno - muzycznego pt. Niezwykły instrument muzyczny. Komisja w składzie: Karolina Janowska-Zalińska, Henryka Plutecka, Monika Lenartowicz, dokonała oceny prac zgłoszonych do konkursu i wyłoniła 9 Laureatów. W kategorii klas 1-3 Mie...

Sukces fotograficzny naszej uczennicy

Kalina Wierkus, uczennica klasy 6a, zajęła drugie miejsce w konkursie fotograficznym " Blaski i cienie mojej kochanej Warszawy" w kategorii jedna fotografia zorganizowanego przez Zespół Szkół Fototechnicznych pod patronatem Burmistrza Dzielnicy Wola m. st. Warszawy oraz Mazowieckiego Kuratora Oświaty . ...

22 kwietnia - Światowy Dzień Ziemi

Dzień Ziemi, znany też jako Światowy Dzień Ziemi lub Międzynarodowy Dzień Ziemi, jest największym na świecie świętem ekologicznym, obchodzonym od 1970 r. Celem jego jest promowanie proekologicznych postaw w społeczeństwie oraz budowanie wspólnej odpowiedzialności za Ziemię. Święto obchodzone jest obecnie w 192 k...

Konkurs plastyczno-fotograficzny z okazji DNIA KOTA

Z okazji  Światowego Dnia Kota obchodzonego 17 lutego dla uczniów klas młodszych ogłoszony został konkurs plastyczny i fotograficzny. Napłynęło mnóstwo pięknych prac! Po rozstrzygnięciu konkursu przez jury poinformujemy oczywiście o wynikach....

Dzień Kota w 2a

W związku z Dniem Kota uczniowie klasy 2a wykonali różne prace plastyczne z wizerunkiem tego przemiłego zwierzaka :) A także opowiadali o tym, jak należy opiekować się kotami....

UWAGA!!! Konkurs techniczno-muzyczny

Zapraszamy do udziału w konkursie techniczno-muzycznym!   Szczegóły na plakacie informacyjnym (do pobrania) lub poniżej:    ...

Sukces naszego ucznia

Uczeń naszej szkoły Maciej Chariasz zajął II miejsce podczas II Grand Prix Pałacu Młodzieży w Tenisie Stołowym. Serdecznie gratulujemy wielkiego sukcesu!...

życzenia na Dzień Matki

Z wielką radością zapraszamy na nasze tradycyjne Jasełka. Mimo pandemii i trudności związanych ze zdalną nauką, w Jedynce jasełka były, są i będą. Dzięki zaangażowaniu Siostry Milenii oraz Uczniów i Rodziców możemy podziwiać przepiękne i wzruszające przedstawienie. I cieszyć się, jakie utalentowane mamy Dzieci (i Rodziców). Dziękujemy!