KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Motto Szkoły

Gruntowne wykształcenie w przyjaznej atmosferze to gwarancja sukcesu dziecka w dorosłym życiu.

WAŻNE ZASADY

14.01.2021

WAŻNE ZASADY

14.01.2021

Dbajmy o nasze wspólne bezpieczeństwo. O tym warto pamiętać:   plakat informacje ogólne plakat rozkładówka dezynfekcja rąk...

Uwaga, ważna informacja dotycząca wznowienia pracy stołówki od 18 stycznia 2021! Tutaj...

Poniżej zamieszczamy Procedurę organizacji pracy oraz postępowania i zachowania się społeczności szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Gustawa Morcinka w Warszawie obowiązującą od 1 września 2020 w czasie zagrożenia epidemicznego. Prosimy o uważne zapoznanie się z procedurą oraz jej przestrzeganie. procedu...

Konkurs szopek

29.12.2020
Konkurs szopek

Konkurs szopek

29.12.2020

W grudniu dzieci z klas pierwszych miały poważne zadanie… przygotowanie szopki betlejemskiej. Pomysły na realizację zadania były bardzo ciekawe. Dziękujemy również Rodzicom, Dziadkom i Babciom za pomoc i zaangażowanie w wykonanie zadania. Pomysłodawcom przedsięwzięcia była siostra Milenia Wilk....

Wyniki konkursu świetlicowego Ozdoba Bożonarodzeniowa

Drodzy Uczniowie, Szanowni Państwo, Serdecznie dziękujemy za udział w konkursie świetlicowym: Ozdoba Bożonarodzeniowa. Wszystkie prace są na bardzo wysokim poziomie. Gratulujemy wszystkim wygranej i życzymy dalszych sukcesów. A z okazji zbliżających się Świąt życzymy Wszystkim Uczniom i Rodzicom pełnych rado...

Wyniki konkursu recytatorskiego dla klas młodszych

Drodzy Uczniowie, Szanowni Państwo, serdecznie dziękujemy za Wasze nagrania na konkurs recytatorski. Wszystkie występy są na bardzo wysokim poziomie. Poniżej przedstawiamy wyniki konkursu: I miejsce : 1. Julia Arciszewska 2b 2. Hania Niwińska 3a 3. Helena Szymaniak 3a II miejsce : 1. Agata Kacprzyk 3b 2. Helena R...

Świateczne kartki

W grudniu wolontariusze z klas ósmych naszej szkoły, mieli okazję wykorzystać swoje artystyczne talenty… Przygotowali  kartki na święta Bożego Narodzenia. Każdy z uczniów przygotował ich kilkanaście. Kartki zostały przekazane wspólnocie św. Idziego działającej przy parafii św. Barbary w...

Wyniki Olimpusa Mitologicznego

Wyniki Ogólnopolskiej Olimpiady Mitologicznej 2020  ...

Rozstrzygnięcie konkursu "Stary dom"

Rozstrzygnięty został międzyszkolny konkurs plastyczny pt. „Stary dom”, zorganizowany przez Państwowe Ognisko Artystyczne „Nowolipki”, pod patronatem Muzeum Narodowego w Warszawie z okazji 150. rocznicy urodzin Ferdynanda Ruszczyca. Uczniowie z naszej szkoły otrzymali wyróżnienia w p...

W związku z panującą pandemią i wiążącymi się z nią trudnościami oraz w trosce o dobro dzieci i młodzieży zmagających się z kryzysem psychicznym Rzecznik Praw Dziecka uruchomił całodobowy Dziecięcy Telefon Zaufania 800 12 12 12 oraz czat internetowy prowadzony przez profesjonalnych psychologów. Podejmując kont...

Z wielką radością zapraszamy na nasze tradycyjne Jasełka. Mimo pandemii i trudności związanych ze zdalną nauką, w Jedynce jasełka były, są i będą. Dzięki zaangażowaniu Siostry Milenii oraz Uczniów i Rodziców możemy podziwiać przepiękne i wzruszające przedstawienie. I cieszyć się, jakie utalentowane mamy Dzieci (i Rodziców). Dziękujemy!