KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świetlicowy rok szkolny 2018/2019

Rok świetlicowy rozpoczęliśmy podczas uroczystości otwarcia roku szkolnego tańcem integracyjnym *Belgijka*. Taniec wykonały dzieci z klasy IIIa, a przygotowała je do tego wychowawczyni świetlicy.
We wrześniu wspominaliśmy wakacje, poznawaliśmy i przypominaliśmy zasady obowiązujące w świetlicy, na boisku szkolnym, w szkolnej stołówce. Został też ogłoszony konkurs plastyczno-techniczny *Latawiec*.
Październik to miesiąc, w którym odbyło się pasowanie na świetliczaka uczniów klas pierwszych, został rozstrzygnięty konkurs *Latawiec* i ogłoszony konkurs plastyczno-techniczny *Kotylion* (rozetka) z okazji 100-lecia odzyskania niepodległości.
W październiku uczniowie klasy IIIa i Ia rozpoczęli comiesięczne uczęszczanie na wykłady Polskiej Akademii Dzieci. Polska Akademia Dzieci (PAD) to pierwszy na świecie Uniwersytet prowadzony przez dzieci. Celem PAD jest rozwijanie własnych zainteresowań i pogłębianie ich wiedzy naukowej na różnorodne tematy. Dotychczas udało się przeprowadzić ponad 1000 bezpłatnych wykładów dla ponad 6000 uczniów w całej Polsce oraz w Holandii i w Czechach (więcej informacji znajduje się na stronie akademiadzieci.edu.pl.).
W listopadzie został rozstrzygnięty konkurs „Rozetka”.
W listopadzie w grupach świetlicowych obchodziliśmy też dzień pluszowego misia, dobrze bawiliśmy się przy andrzejkowych wróżbach.
W grudniu ubieraliśmy świetlicową choinkę, cieszyliśmy się mikołajkamiorganizowanymi wspólnie z wychowawcami klas.
6 XII 2018 r. zostały wręczone nagrody za świetlicowe konkursy *Latawiec*, „Rozetka”.
12 XII 2018 r. odbył się Szkolny Kiermasz Bożonarodzeniowy, który wzbogaciliśmy ozdobami świątecznymi wykonanymi przez dzieci podczas zajęć świetlicowych.
W styczniu doskonale bawiliśmy się na karnawałowym balu przebierańców prowadzonym przez wychowawców świetlicy.
Wykonywaliśmy upominki dla babci i dziadka. Dużo rozmawialiśmy o dobrych relacjach koleżeńskich, umiejętności radzenia sobie z emocjami, tolerancji.
W marcu został ogłoszony konkurs plastyczny na prace wykonane techniką origami z koła *Okrągłe zwierzaki-czy masz pomysł jakiś?*. Pod koniec miesiąca konkurs został rozstrzygnięty.
W marcu, w poszczególnych grupach witaliśmy wiosnę.
W maju rozpoczęliśmy cykl przygotowań do corocznego świetlicowego występu zaplanowanego na dzień 12 czerwca (grupa Ia przygotowała wiersze i piosenkę na cześć nadchodzących wakacji, grupa Ib krótkie przedstawienie teatralne *Ballada o uprzejmym rycerzu*, grupa IIa kabaret szkolny, IIb rozpoczęła przygotowania do piosenki *100 uśmiechów*, IIIa ćwiczyła układ taneczny, IIIb doskonaliła piosenki z elementami tanecznymi).
Maj to miesiąc, w którym czcimy święto naszych mam. Uświetniły je upominki wykonane przez dzieci na zajęciach świetlicowych.
W czerwcu rozmawialiśmy o dzieciach świata z okazji Międzynarodowego Dnia Dziecka, przypominaliśmy PRAWA DZIECKA.
17 VI 2019 r. zostały wręczone nagrody za konkurs świetlicowy *Okrągłe zwierzaki – czy masz pomysł jakiś?*.
Świetlicowy rok szkolny zakończyliśmy występem grup świetlicowych 19 VI 2019 r. Występ został przeniesiony z 12 czerwca z powodu panujących upałów.